Workshop Textile Hacking

Posted on Thursday June 14th 2012 at 17:11

WorkshopNa een indrukwekkende rondleiding in de sorteercentra en opslaghallen van WEB (Turnhout) stroopten een vijftiental enthousiaste ontwerpers hun mouwen op om te starten aan de workshop in het pop-upatelier.

Een berg afval, gaande van oude T-shirten, stapels romannetjes, knuffelberen, kitscherige schilderijen, plastic zakken tot nepbontjassen, werd omgetoverd tot nieuwe bruikbare materialen. Met behulp van simpele ambachtelijke technieken (stikmachines, soldeerbouten, breinaalden, strijkijzers,..) en door de aanwezigheid van creatieve geesten, behulpzame medewerkers van WEB en de ervaren Jo Meesters kregen deze ‘grondstoffen’ een nieuwe bestemming of toepassing.

Aan het einde van de dag stelde iedere ontwerper zijn ‘gehackte’ creatie voor: decoratief gevlochten fineerhout, punniken van lappen stof met een 6-potige stoel,  gestikte patronen op basis van prenten uit tijdschriften, deskundig gehaakte repen T-shirt, ontlede tapijten, een boekenparavan, een knuffelkussen en gestreken prints van plastic zakken op textiel.

Foto’s vind je op: http://flic.kr/s/aHsjzSCKVH

Leave a Reply

RSS Feed