OVAM SIS TOOLKIT

Posted by ilse on Tuesday July 10th 2012 at 16:18

Wilt u duurzame innovatie een centrale plaats geven in uw bedrijf? Maar weet u niet meteen hoe u het duurzaamheidsprincipe concreet in uw bedrijfsvoering integreert? De OVAM heeft nu een nieuw instrument om u daarbij te ondersteunen: de OVAM SIS Toolkit.

De OVAM SIS (Sustainable Innovation System) Toolkit is een creatief instrument dat bedrijven actief ondersteunt bij het zoeken naar duurzame oplossingen. Origineel en vernieuwend aan de tool is dat duurzaamheid in de brede zin wordt beschouwd. We brengen een veelheid aan duurzaamheidsaspecten samen in een eenvoudig, overzichtelijk en werkbaar model.

De OVAM SIS Toolkit omvat een reeks overzichtelijke fiches, drie posters en twee dobbelstenen die u samen met uw medewerkers in een brainstormsessie of designproces kan inzetten.

Zin om van duurzame innovatie een échte bonus te maken voor uw bedrijf? Vanaf 6 juni kan u de OVAM SIS Toolkit bestellen op www.ovam.be/ecodesignlink

Een duwtje in de rug nodig? De OVAM heeft een aantal bureaus gecertificeerd om bedrijven te begeleiden in hun traject met de OVAM SIS Toolkit waaronder de onderzoeksgroep Art|Object & Design van de KHLim – MAD-faculty.

MULTIPLE voice/vision @ AWAKENING WOODS

Posted by ilse on Tuesday July 10th 2012 at 14:46

MULTIPLE voice/vision @
AWAKENING WOODS 20.0712 – 26.08.12

In de context van Manifesta 9 – Parallel Events organiseert Musica een zomerexpo AWAKENING WOODS met de tijdelijke media-installatie MULTIPLE voice/vision van Rudi Knoops en drie nieuwe aanwinsten voor de permanente Klankenboscollectie.

[open] 20.07.12 – 26.08.12 / opening: vrij/fri 20.07.12, 18h
[loc] Klankenbos, domein Dommelhof, Toekomstlaan 5B, Neerpelt

Bevestig uw aanwezigheid voor de officiële opening op vrijdag 20 juli 18u via info@musica.be of 011/610 510.

http://www.paralleleventsm9.eu/events/musica-impulscentrum-voor-muziek-awakening-woods
http://www.musica.be/nl/awakening-woods-klankenbos-summer-expo

MULTIPLE voice/vision
In de media-installatie MULTIPLE voice/vision van Rudi Knoops creëren ingenieuze spiegelstructuren en klankprojecties een spanning die de bezoeker aanzet tot een ruimtelijke exploratie van de muziek. De installatie nodigt de bezoeker uit tot een fysieke wandeling doorheen het rijke contrapuntische weefsel van Brackx’ Ricercari en Bachs Musikalisches Opfer. In een klankuniversum van barokke en hedendaagse klankstructuren legt de kijker/luisteraar zelf accenten op individuele muzikale lijnen, zoekt naar interessante perspectieven – auditief, visueel, of een combinatie van beide – en creëert zo zijn eigen perspectief op de uitgevoerde muziek.

Credits

MULTIPLE voice/vision
audiovisuele installatie, mixed media
2012

Rudi Knoops, concept & installatie

Uitvoerders: Roel Dieltiens en Ensemble Explorations
Amaryllis Dieltiens, sopraan | Anne Pustlauk, traverso | Frank Theuns, traverso | Margarete Adorf, viool | Helmut Winckel, viool | Bart Naessens, klavecimbel | Roel Dieltiens, cello

Programma:
Johann Sebastian Bach: Musikalisches Opfer, BWV 1079 | Joachim Brackx: Ricercari

Met de steun van Onderzoeksplatform Architectuur en Kunsten van de Geassocieerde Faculteit Kunsten en Architectuur, K.U.Leuven; Media, Arts & Design-faculty — een samenwerking tussen KHLim en PHL; Lemmensinstituut, departement van de Hogeschool voor Wetenschap & Kunst; FLACC, werkplaats voor beeldende kunstenaars; Pianofabriek, kunstenwerkplaats; Huis van de Polyfonie, Alamire Foundation ; AMUZ [Festival van Vlaanderen - Antwerpen]

RSS Feed